Kuehne+Nagel verdeelt Swarovski-kristallen voortaan vanuit Tessenderlo

De Oostenrijkse juwelenproducent Swarovski gaat een strategisch partnerschap aan met Kuehne+Nagel voor een EMEA-fulfilment- en distributiecentrum in Tessenderlo. Een sterke focus op optimalisatie zorgt voor snelle doorlooptijden naar de Swarovski-winkels en retailers, maar ook naar de directe leveringen aan de klant via e-commerce. 

Naast het beheer van Swarovski’s volledige B2B- en B2C-toeleveringsketen, inclusief kwaliteitscontrole en retourlogistiek, verzorgt Kuehne+Nagel ook de productverpakkingen. Dat blijft, ook in een grotendeels geautomatiseerde context, handwerk: exclusieve verpakkingen horen bij de klantenervaring van de juwelenketen.

De hub in Tessenderlo maakt deel uit van een fulfilmentcentrum van 70.000 m² dat volledig wordt beheerd door Kuehne+Nagel. Voor Swarovski heeft het bedrijf in een volledig geautomatiseerde shuttletechnologie geïnvesteerd en een centrale end-to-end transportbeheerservice opgezet die de inbound, distributie naar de winkels en B2C-outbound omvat. De nieuwe klant creëert 100 extra banen in de loop van 2022.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo