Logistics in Wallonia lanceert nieuw dienstenaanbod

Logistics in Wallonia heeft gisteren, voor het eerst sinds 2019, haar algemene vergadering gehouden in aanwezigheid van haar leden. Het was voor de Waalse competitiviteitspool een gelegenheid om een aantal persoonlijkheden te bedanken voor hun diensten en om een gloednieuw dienstenaanbod aan zijn leden voor te stellen.

Deze algemene vergadering was o.a. de gelegenheid om hulde te brengen aan Jean-Marie Becker, een van de persoonlijkheden achter de oprichting van Logistics in Wallonia, die zijn laatste mandaten binnen de cluster heeft neergelegd. Met zijn 360 leden evolueert de opdracht van Logistics in Wallonia nu met een steeds grotere nadruk op innovatie en waardecreatie. In deze geest heeft afgevaardigd bestuurder Bernard Piette gisteravond een nieuw dienstenaanbod voor de leden gepresenteerd, waarbij hij benadrukte dat de prijs van het lidmaatschap sinds de oprichting van de cluster in… 2006 niet was gestegen.

Het aanbod gaat onmiddellijk in, maar bestaande leden hoeven pas voor een van de servicepakketten te kiezen wanneer hun huidige lidmaatschap afloopt. Er zijn vier dienstenpakketten: Boost, Impulse, Perform en Shine. Elk pakket omvat de voordelen van het vorige pakket en voegt extra voordelen toe. De voordelen zijn in zes categorieën onder te brengen: netwerkvorming, deelneming aan acties van Logistics in Wallonia, zichtbaarheid en communicatie, toegang tot informatie monitoring, HR-ondersteuning en projectbegeleiding. Deze laatste categorie krijgt een duidelijke boost, zoals wordt uitgelegd door Anne-Stéphanie Adibime, vice-directeur belast met innovatie binnen de cluster. Die vertrouwt op haar leden om haar team uit te dagen, maar wil ook de leden zelf uitdagen.

Een goed voorbeeld van een geslaagd samenwerkingsproject werd gegeven door Yanis Kyriakides, een van de initiatiefnemers van het e-Origin-project: een Europees platform voor het gezamenlijk verzamelen van nuttige informatie over de oorsprong, de waarde en de beschrijving van goederen, dat is uitgerust met een artificiële intelligentie waarmee het risico van fouten in douaneaangiften kan worden geanalyseerd.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo