MAN begint pilootproject met magazijnrobot ‘SOTO’

Roboticabedrijf Magazino begint bij vrachtwagenbouwer MAN een proefproject met de mobiele robot SOTO. Die automatiseert de materiaaltoevoer tussen het magazijn en de assemblagelijn in de motorenproductie voor vrachtwagens, door kleine ladingdragers (KLT) volledig autonoom te behandelen en te transporteren. 

MAN en Magazino werken al enkele jaren nauw samen. Het huidige proefproject zal nu ongeveer een jaar lopen en legt de basis voor de implementatie van een volledige vloot SOTO-robots in 2023. Met behulp van SOTO kan het hele leveringsproces volledig worden geautomatiseerd, van depalletisering in het geautomatiseerde magazijn voor kleine onderdelen tot bevoorrading in de assemblage. De robot SOTO pakt de KLT’s op uit het handover-rack van het automatische magazijn voor kleine onderdelen en brengt tot 18 KLT’s tegelijk naar de productielijn. Daar plaatst SOTO de KLT’s, die tot 20 kilogram kunnen wegen, in gemeenschappelijke doorrolstellingen. Aan de achterkant van deze rekken kunnen de werknemers gemakkelijk bij de afzonderlijke onderdelen komen om ze te assembleren. Machine-leesbare codes op de rekken en barcode-etiketten op de containers helpen de robot om de KLT’s te identificeren. In de toekomst zal de robot de materiaaltransportaanvragen ontvangen van het magazijnbeheersysteem. Het verzamelen van leeggoed en het draaien van kleine ladingdragers van 90° tot 180° behoren ook tot de mogelijkheden.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo