Mercedes-Benz eEconic wordt op 30 mei voorgesteld

De Mercedes eEconic zal op 30 mei op de IFAT-beurs in München worden voorgesteld en voltooit momenteel zijn testfase met de FES-vloot, die in Frankfurt huishoudelijk afval inzamelt.

De eEconic wordt het tweede volledig elektrische model van Mercedes-Benz. Het is een 27-tons 6×2 vrachtwagen die, net als de eActros, wordt aangedreven door een elektrische as met twee geïntegreerde elektromotoren (continu vermogen van 330 kW en piekvermogen van 400 kW) en een transmissie met twee versnellingen. De eEconic heeft drie accupakketten, elk met een nominale capaciteit van 112 kWh, wat een bruikbare capaciteit oplevert van ongeveer 291 kWh. Net als bij de eActros kunnen deze batterijen worden opgeladen tot 160 kW gelijkstroom.

Een ander kenmerk van de eEconic is natuurlijk zijn lage cabine met panoramische voorruit, die nu al voldoet aan de eisen van de DirectVision-verordening, zodat de bestuurder direct visueel contact heeft met de weggebruikers en een zeer goed overzicht van het verkeer. De gemakkelijke toegang tot deze cabine met vlakke vloer is een ander voordeel van het model, net als bij de diesel-aangedreven Econic.

De serieproductie van de eEconic zal in de zomer in Wörth beginnen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo