Officieel: de volledig elektrische Ford E-Transit Custom (2023)

Ford (Pro) stelt de nieuwe generatie van de Transit Custom meteen als volledig elektrische E-Transit Custom voor. Ford belooft een actieradius van 380 km, maar klanten moeten nog even geduld hebben…

Ford Pro heeft zich als doel gesteld dat 75% van zijn verkoop tegen 2030 uit volledig elektrische voertuigen zal bestaan. Deze nieuwe E-Transit Custom is daarin een belangrijke schakel, want de Transit Custom is momenteel de meest verkochte bestelwagen in Europa. Vandaag onthult Ford het uiterlijk van deze nieuwe generatie 1T-LCV, meer technische details worden in september vrijgegeven.

Wat we wel al weten, is dat de E-Transit Custom specifiek ontworpen is op een elektrische architectuur. Hij zou een rijbereik van 380 km moeten krijgen, hij kan DC-snelladen en Ford heeft ook gemikt op een maximaal sleepvermogen. Net als de grotere E-Transit zal de E-Transit Custom Pro Power Onboard krijgen om stroom te voorzien aan externe elektrische gereedschappen. Verder konden we bij een avant-première tijdens de lancering van de grotere E-Transit zien dat ook de Custom een volledig digitaal dashboard krijgt, net als het grotere centrale display.

Maar zoals vermeld zullen klanten nog even moeten wachten op hun nieuwe elektrische bestelwagen: de E-Transit Custom komt pas in de tweede helft van 2023 op de markt.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo