Opbouw ‘Antwerp East Portside’ uit de startblokken in Grobbendonk

In Grobbendonk werd recent de eerste paal geboord van de nieuwe logistieke ontwikkeling voor van Moer Logistics op de site  Antwerp East Port.

Het idee om een ‘oostelijke satelliet’ van de haven van Antwerpen te ontwikkelen gaat al twaalf jaar mee. Bedoeling is om economisch netwerk van het Albertkanaal te versterken en zoveel mogelijk vrachtwagens van de weg te houden. Er werd een inland container terminal ontwikkeld met daarrond een duurzaam watergebonden logistiek bedrijventerrein van ongeveer veertig hectare. Ondersteunende partners zijn DP World, Van Moer Logistics en Heylen Warehouses enerzijds, met aan overheidszijde NV De Scheepvaart en later De Vlaamse Waterweg.

Op woensdag 4 mei werd de eerste paal geboord voor het nieuwe state-of-the-art warehouse voor Van Moer Logistics.  Het distributie- en opslagmagazijn met een totale oppervlakte van 23.000 m² wordt door Heylen Warehouses gebouwd volgens de allernieuwste standaard en wordt uitgerust met het Building Technologies Platform met 500 tot 600 digitale datapunten in het gebouw en de installaties. Het gebouw wordt in het eerste kwartaal van 2023 volledig gebruiksklaar opgeleverd.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo