Stellantis en Toyota ook samen voor grote bestelwagens

De nieuwe generatie Peugeot Boxer/Citroën Jumper/Fiat Ducato/Opel Movano zal ook een Toyota-versie krijgen. Stellantis en Toyota Motor Europe hebben een nieuw partnership afgesloten voor grote bestelwagens, waarmee de twee concerns voor zowat de hele LCV-markt samenwerken.

Stellantis zal instaan voor de ontwikkeling en de productie van deze nieuwe bestelwagens, die in de fabrieken van Gliwice (Polen) en Atessa (Italië) zullen worden gebouwd. Het zal de eerste keer zijn dat Toyota een grote bestelwagen in het LCV-gamma heeft, dat nu bestaat uit de Proace en Proace City, beiden reeds gebaseerd op Stellantis-modellen, en de Hilux pick-up. De bestelwagens zullen medio 2024 worden gelanceerd en krijgen ook een elektrische versie, al ontbreken technische details nog.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo