TFM Group vertrouwt steeds meer op Renault Trucks

Transports Fernand Michel (een van de filialen van de TFM-groep) heeft zopas twee nieuwe Renault Trucks Master met grootvolumekast en een allereerste T440 trekker in gebruik genomen. Deze aanwinsten werden gefinancierd via Renault Trucks Financial Services, die zowel voor de financiering van de voertuigen als onderhouds- en reparatiecontracten zorgt.

“Van pakketten tot volledige ladingen en pallets, de goederen die we vervoeren kunnen veel verschillende vormen aannemen,” legt Didier Michel, CEO van de TFM Group uit. Dankzij ons dienstenaanbod en onze vloot kunnen wij zowel algemene transporten als temperatuurgecontroleerde en ADR-transporten verzorgen, inclusief transporten in cryogene tanks van argon, stikstof, medische en industriële zuurstof. Wij werken al vele jaren met Renault Trucks Master bestelwagens en hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding heeft ons ertoe aangezet twee nieuwe Master chassis cabines met groot volume kast aan te schaffen. Dankzij hun laadvermogen van 1,5 ton kunnen ze leveringen verrichten in stadscentra waar vrachtwagens niet kunnen komen.”

De goede samenwerking met de Renault Trucks dealer Marthitrucks (die net als de TFM Groep gevestigd is in het Garocentre industriezone) heeft ook geleid tot de aankoop van de allereerste T440 trekker. “We zullen Renault Trucks voortaan opnemen in ons testprogramma in het kader van de ontwikkeling en vernieuwing van ons vrachtwagenpark”, bevestigt Didier Michel.

De drie nieuwe voertuigen vallen onder een contract met Renault Trucks Financial Services en onder een onderhoudscontract. Ook dit is een primeur voor de TFM-groep, maar het is ook een onvermijdelijke ontwikkeling voor Didier Michel: “In de nabije toekomst zullen onze transport- en distributiemissies moeten evolueren naar groenere transportmodi. Daarom hebben wij veel belangstelling voor hybride oplossingen, die wij binnenkort aan een test zullen onderwerpen. En met de voortdurende evolutie van de voertuigtechnologie is het voor ons niet langer mogelijk om intern opgeleid technisch personeel te hebben voor elk van de merken waarmee wij werken.

Lees alles over Renault Trucks

Renault Trucks

video

Xwift (Samen Sterk) – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Xwift werd opgericht in 2007 en is vandaag een van de sterkst groeiende transportbedrijven van België. Oprichter Pieter Denys en zijn medewerkers verdienden hun sporen in het nationaal en internationaal sneltransport, “just in time” alsook dedicated en gepersonaliseerd vervoer, maar de laatste jaren zet het bedrijf ook in op diversificatie. Overnames van Demolans Logistics, Transport […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo