Van Moer Logistics neemt tanktransporteur Group Van Loon over

Van Moer Logistics heeft de overname van tankcontainerspecialist Group Van Loon afgerond. De transport- en logistiekgroep uit Zwijndrecht verdubbelt zo zijn capaciteit in bulk- en tankcontainerlogistiek. 

Group Van Loon is gespecialiseerd in het transport, reinigen, herstellen en opslag van tankcontainers op de Antwerpse linker- en rechteroever. Van Moer Logistics koester groeiambities in deze segmenten. De voorbije jaren investeerde Van Moer Logistics stevig in de vernieuwing en uitbreiding van zijn Seveso-site in Zwijndrecht. Nieuwe afvullijnen en ADR-hallen breidden de dienstverlening voor de chemiesector verder uit. Dankzij de overname van Group Van Loon verdubbelt Van Moer Logistics de capaciteit in de bulk- en tankcontainerlogistiek

Na toevoeging van de installaties van Group Van Loon zal Van Moer Logistics in totaal gemiddeld 300 reinigingen en 275 herstellingen per dag uitvoeren. Van Moer wil zo een ‘one stop shop’ oprichten voor transport, opslag, opwarmen, afvullen, reinigen, controleren en herstellen van de tankcontainers. Al deze activiteiten worden in  Zwijndrecht op dezelfde locatie uitgevoerd. Volgens Van Moer, winnaar van de Green Truck Award bij de Transport & Logistics Awards 2022, levert dit zowel milieuwinsten op als besparingen op vervoerskosten en tunneltoeslagen. Op korte termijn wil Van Moer ook op de rechteroever van de Schelde een gelijkaardige dienstverlening uitbouwen. Gunther Van Loon , CEO bij Group Van Loon is positief over de groeiperspectieven die deze overname biedt en gewaagt van een ‘culturele match’ tussen beide bedrijven. Group Van Loon stelt momenteel 130 mensen tewerk en realiseerde in 2021 een jaaromzet van 20 miljoen euro.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo