VIL: “Virtuele collega’s leveren tot 50% kostenbesparing”

De conclusies van een VIL-proefproject met Robotic Process Automation (RPA) zijn positief. De ‘virtuele collega’s’ nemen repetitieve administratieve taken over van de medewerkers, wat een stevige kostenbesparing oplevert. 

Met het project RPA Databots heeft VIL, in samenwerking met acht bedrijven, een laagdrempelig en goedkoop systeem uitgewerkt waarmee bedrijven op korte tijd hun logistieke administratieve processen kunnen automatiseren. VIL toetste de toepasbaarheid af voor twee processen bij twee bedrijven, meer bepaald het orderverwerkingsproces bij Handico Trucking en het tarificatieproces bij Van Moer Logistics.

Databots vullen documenten en bestanden zelfstandig in en nemen repetitieve taken over van medewerkers. Zo kunnen die medewerkers efficiënter ingezet worden. De technologie evolueert snel, is relatief goedkoop en vraagt geen complexe aanpassingen van de IT-systemen.  In sectoren zoals de bank- en gezondheidssector, kent de technologie al heel wat toepassingen. Een studie van Kofax toont aan dat er nog potentieel voor automatisering is in de logistieke sector: 32 % van de transport- en logistieke bedrijven blijft rekenen op handmatige stappen in meer dan 50 % van hun processen.

Volgens VIL is de return on investment niet te onderschatten: een investering van 20.000 euro zou terug te verdienen zijn in drie tot zes maanden. “RPA verhoogt de productiviteit, het serviceniveau en de capaciteit van het personeel met 35 – 50 %. Dit zorgt voor een onmiddellijke kostenbesparing van 25 – 50 % door het automatiseren van taken tegen een fractie van het menselijke equivalent”, aldus Sophie Delannoy, projectleider bij VIL.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo