VLS Henrotte overgenomen door de Franse groep Warning+

De Franse groep Warning+, die gespecialiseerd is in stadslogistiek, heeft onlangs een dochteronderneming in de Benelux opgericht na de overname van de Luikse onderneming VLS Henrotte. Deze onderneming telt ongeveer 100 werknemers en is sinds 1985 gespecialiseerd in de logistiek van huishoudelijke apparaten.

VLS Henrotte exploiteert vier hubs, waaronder twee logistieke platforms van elk 6.500 m2 in Alleur (Luik) en Brussel. Zijn voornaamste specialiteit is installatie, reparatie en reverse logistics van huishoudelijke apparaten. Deze activiteiten hebben de aandacht getrokken van Warning+, zoals CEO Quentin Bonnac uitlegt: “We volgen de groei van VLS-Henrotte nu al enkele jaren, omdat we geloven dat het bedrijf zich onderscheidt van andere logistieke dienstverleners door de diversiteit van zijn diensten. De gelijkenis en de complementariteit van onze bedrijven zijn ook onmiskenbaar, zozeer zelfs dat het voor ons voor de hand lag om samen te werken en onze respectieve expertise te delen”.

De expertise van Warning+ ligt ook op het gebied van stadslogistiek en de levering van grootvolume goederen. Het in Lyon gevestigde bedrijf heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt na de overname van de Euromatic-bedrijfseenheid van de Geodis-groep in 2019 en de start-up Box2Home in 2021. Warning+ heeft nu een omzet van 160 miljoen euro met 2000 werknemers en een wagenpark van 1500 voertuigen. Een van de kenmerken is een sterke focus op het milieu, aangezien een groot deel van zijn vloot al op een of andere vorm van biobrandstof of elektriciteit rijdt.

“Onze ambitie is om ons bedrijf in het buitenland te ontwikkelen. Vanwege de nabijheid en strategische ligging is België een belangrijke doelstelling voor ons en opent het de deur naar expansie in de Benelux”, vervolgt Quentin Bonnac, wiens doel het is om, niet meer en niet minder, de Europese leider te worden op het gebied van e-commerce delivery. Antoine Zingaro, CEO van VLS Henrotte, is ook optimistisch: “We zijn trots en blij om toe te treden tot de Warning+ groep, waarmee we veel waarden delen, zoals klanttevredenheid, het welzijn van ons personeel en een passie voor innovatieve IT-oplossingen. De aanwezigheid van Warning+ opent veel mogelijkheden voor ons en onze 100 werknemers staan te popelen om zich bij de Franse teams aan te sluiten”.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo