Weerts Group plant logistiekhub van 68.000 m² in hart Garocentre

Weerts Group plant de bouw van drie state-of-the-art logistieke warenhuizen op een 16 hectare grote site in het centrum van de trimodale terminal Garocentre in La Louvière. Het eerste gebouw moet in het derde kwartaal van 2023 operationeel zijn.

Met dit nieuwe complex krijgt Weerts verder voet aan de grond in de provincie Henegouwen. Bedoeling is om op deze site containers te vervoeren, op te slaan en te behandelen via de weg, het water en het spoor. Garocentre werd  als locatie verkozen omwille van zijn uitstekende ligging, multimodale ontsluiting en grote operationele oppervlakte. Afgelopen vrijdag formaliseerden vertegenwoordigers van Weerts Group de verkoop op het stadhuis van La Louvière in aanwezigheid van burgemeester en voorzitter van de regionale ontwikkelingsmaatschappij IDEA Jacques Gobert en IDEA’s algemeen directeur Caroline Decamps.

Met deze investering gaat de creatie gepaard van 250 nieuwe jobs voor bedienden en logistiekmedewerkers. De bouw van een eerste hal van 35.000m² begint einde deze zomer. Naar verwachting wordt dit in het derde kwartaal van 2023 in gebruik genomen. Weerts Group begint in de loop van 2023 met de bouw van het tweede en derde gebouw.

Met het oog op de duurzaamheid is het Weerts’ ambitie om op deze nieuwe site een BREEAM “Excellent”- kwalificatie te behalen. De gebouwen worden dan ook voorzien van zonnepanelen, verwarming via warmtepompen, laadstations voor elektrische voertuigen en bewegingsgestuurde LED-verlichting.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo