Wordt elektrische MAN TGX de eerste truck klaar voor ‘megawatt’ opladen?

De MAN TGX elektrische vrachtwagen, die momenteel in Duitsland wordt getest, kan de eerste elektrische vrachtwagen zijn die zijn batterijen kan opladen volgens de toekomstige MCS-norm (Megawatt Charging System), waarover een brede consensus bestaat tussen de verschillende vrachtwagenfabrikanten.

De informatie werd eind vorige week onthuld tijdens een openbare presentatie op de voormalige luchthaven Tempelhof in Berlijn. MAN Truck & Bus werkt samen met ABB E-Mobility, dat laadoplossingen ontwikkelt. Samen denken zij elektrische vrachtwagens op de markt te kunnen brengen met een actieradius van 600-800 kilometer, maar met een veel snellere oplaadtijd. Twee van dergelijke installaties, gefinancierd door de Duitse federale regering, worden geïnstalleerd langs de autosnelweg A2 die het Ruhrgebied met Berlijn verbindt.

“Voor het megawatt-opladen is een nieuwe vermogenstechnologie van meer dan 1000 volt nodig, maar bij deze vermogensniveaus en met de te verwachten gebruiksscenario’s brengt dit een grote uitdaging met zich mee op het gebied van de elektrische veiligheid en betrouwbaarheid van het systeem. ABB E-mobility is de ideale leverancier om deze uitdagingen aan te gaan, aangezien we het onderzoek en de ontwikkeling aanzienlijk kunnen versnellen op basis van onze bestaande technologieën. Onze gezamenlijke ambitie is om deze nieuwe technologie binnen drie jaar op de markt te brengen. In het verleden hebben dergelijke ontwikkelingsfasen vaak veel langer geduurd,” aldus Frank Mühlon, CEO van ABB E-mobility.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo