[ADVERTORIAL] North Sea Express ontvangt duurzaamheidscertificaat van Michelin

Michelin overhandigde een Sustainable Mobility Certificate aan het Zeebrugse transportbedrijf NSE. Door het multi-life bandenbeleid bespaarde North Sea Express de afgelopen jaren aanzienlijke tonnages CO₂ en afval en kon het ook zijn kosten drukken.

“Onze corebusiness was vervoer van goederen over de weg”, zegt oprichter en CEO Dirk Callant. “Intussen hebben we een verhuurafdeling, een drietal magazijnen in Zeebrugge en een eigen werkplaats waar we naast onze eigen vloot ook andere voertuigen onderhouden en repareren. Momenteel hebben we een 120-tal eigen trekkers en een 1000-tal opleggers. Gemiddeld zijn onze trekkers twee tot drie jaar oud. Bij de aankoop van de banden kiezen we in eerste montage en in vervanging steevast voor Michelin om zo economisch en zo ecologisch mogelijk de weg op te gaan”, zegt Dirk Callant. “Het partnership met NSE is gebaseerd op duurzaamheid”, zegt Christof Catteeuw, Account Development Manager Michelin. “Samen met de klant optimaliseren we het budget en beperken we de impact op het milieu tot een minimum. Een derde van de pechgevallen in de transportsector is banden gerelateerd en 70% daarvan doet zich voor op de trailers. Dit deel van de vloot verdient dus zeker een extra focus.”

Michelin Remix warmvernieuwing

“NSE heeft een vloot van duizend trailers voor de verhuur. Om de mobiliteit hiervan te maximaliseren, adviseren wij de juiste profielen en zet de klant in op bandenspanningscontrole. De inspanning van de eigen werkplaats vertaalt zich naar een zeer regelmatige slijtage en een maximaal kilometerrendement.” “Het overgrote deel van de banden kan worden vernieuwd naar Michelin Remix, onze warme vernieuwing met zowel een economisch als een ecologisch voordeel. We verlagen de kilometerkostprijs zonder impact op de uitval, en we beperken de impact op het milieu. Dankzij dit multi-life bandenbeleid realiseren we aanzienlijke besparingen voor wat afvalproductie en CO₂-uitstoot betreft.” “Wij worden zeer goed begeleid door Michelin waardoor wij op onze beurt dan weer een zeer goede ondersteuning kunnen bieden aan onze chauffeurs qua veiligheid”, zegt Steve Scherpereel, Research & Development NSE. “En tezelfdertijd verlagen we onze ecologische voetafdruk.”


Duurzaamheidscertificaat Michelin 

De keuze van de juiste band heeft een grote impact op de winst van het transportbedrijf, de mobiliteit en de veiligheid. Daarnaast draagt een goed bandenbeleid bij aan een duurzame mobiliteit. Zo kan de vervoerder door b.v. gebruik te maken van de vier levenscycli van een Michelin band de afvalberg en de CO₂-uitstoot beperken en het rendement verhogen. Vanaf april 2022 zette Michelin dit o.a. in de Benelux extra kracht bij met de lancering van het Michelin Duurzaamheidscertificaat. Op basis van het aantal gemonteerde vernieuwde banden en het aantal herprofileringen wordt de impact op de afvalberg en op de CO₂-uitstoot berekend. Meer info over een duurzaam bandenbeleid via www.factsforimpact.eu.

 


www.michelin.be

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo