Brussels Airport investeert 70 miljoen in centrale zone Brucargo

Brussels Airport start deze week met ingrijpende herontwikkelingswerken in de centrale zone van haar vrachtafdeling Brucargo. Tegen 2025 komen er drie nieuwe gebouwen, goed voor meer dan 80.000 vierkante meter.

Tegen begin 2025 worden er drie nieuwe moderne en duurzame gebouwen, inclusief parking, in gebruik genomen in het midden van de cargozone van Brussels Airport, de zone Brucargo Centraal. Na de oplevering van Brucargo West, het Animal Care & Inspection Center twee jaar geleden en het nieuwe gebouw van Swissport Cargo, wordt hiermee de ontwikkeling van de cargozone voortgezet om aan de groeiende vraag naar capaciteit te voldoen. Er wordt maar liefst 70 miljoen euro geïnvesteerd in de herontwikkeling van deze zone van 83.500 m², die in het hart ligt van de cargoactiviteiten op de luchthaven en gelegen is in de tweede lijn wat betreft de toegang tot het tarmac. De sloopwerken van de acht verouderde gebouwen in die zone beginnen over enkele dagen, de bouwwerkzaamheden zullen eind 2023 van start gaan. Ook de verkeersdoorstroom en de mobiliteit worden geoptimaliseerd en veiliger gemaakt.

Het doel van deze aanzienlijke investering is het aanbieden van magazijnen en kantoorruimtes die groter, efficiënter, moderner en duurzamer zijn. De versnelde ontwikkeling van de cargozone is bovendien een prioriteit in de nieuwe strategie van Brussels Airport, waarin luchtvracht een grote rol speelt. Via de luchthaven werd in 2021 liefst 843.000 ton cargo getransporteerd, een stijging met 30% ten opzichte van 2020. De cargozone van Brussels Airport beslaat een totale oppervlakte van 130 hectare met niet minder dan 380.000m² aan magazijnen.

 

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo