De Ford SuperVan is terug en is elektrisch

Ford heeft de vierde iteratie van zijn SuperVan voorgesteld, een creatie op basis van de Transit Custom die meer indruk zal maken op het circuit dan op de werf.

De eerste Ford SuperVan werd een dikke 50 jaar geleden voorgesteld, in 1971, op basis van de eerste generatie Transit, maar dan met de aandrijflijn van de Ford GT40. De SuperVan 2 uit 1984 gooide het om een andere boeg: toen ging het om een op maat gemaakt chassis met een koetswerk van glasvezel en een 590 pk sterke V8. Dezelfde basis werd gebruikt voor de SuperVan 3 van 1995, maar die kreeg een Formule 1-motor van 650 pk.

SuperVan 3

Maar vandaag hebben we het over SuperVan 4, die het opnieuw over een andere boeg gooit. Hij is niet gebaseerd op (of geïnspireerd door) de gewone Transit, maar wel op de E-Transit Custom. Inderdaad, het gaat hier om een elektrische SuperVan, eentje die meer vermogen heeft dan de drie voorgaande versies samengeteld: maar liefst 2.000 pk.

Deze eyecatcher voor de nieuwe elektrische bedrijfsvoertuigen van Ford is gemaakt voor sprints, niet voor marathons. Hij heeft een 50 kWh grote batterij en kan in minder dan 2 seconden van 0 tot 100 km/u accelereren. Het gekste aan de SuperVan 4 is misschien wel dat het een straatlegale bestelwagen is. Het elektrische superbusje zal op het Goodwood Festival of Speed in actie komen met Romain Dumas achter het stuur.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo