Fiat lanceert nieuwe Doblò op Stellantis-basis

Na de Scudo krijgt nu ook de Fiat Doblò een nieuwe generatie die zijn basis deelt met de andere kleine Stellantis-busjes. Ook een elektrische E-Doblò maakt deel uit van het gamma.

De nieuwe Doblò is geen uniek Fiat-product meer en bouwt dus op hetzelfde platform als de Peugeot Partner, Citroën Berlingo Van, Opel Combo-e Cargo en de Toyota Proace City. Bij Fiat kan je kiezen tussen twee lengtes en drie configuraties (Van, Crew Cab en Combi) met laadvermogens tot 800 kilo en een laadvolume van maximaal 4,4 m³ met de ‘Magic Cargo’-optie, een luik in het laadruim dat het vervoeren van langere voorwerpen tot 3,4 m mogelijk maakt. Zonder Magic Cargo blijft er nog 3,9 m³ over.

Benzine, diesel en elektrisch

De Fiat Doblò krijgt 4 motorisaties: twee diesels van 100 en 130 pk, een 1,2 liter-benzine van 110 pk en een elektrische E-Doblò. Die heeft een vermogen van 100 kW (136 pk), een batterij van 50 kWh (280 km WLTP). Het maximale laadvermogen van de elektrische versie geeft Fiat nog niet mee, wel dat hij tot 750 kilo kan slepen. Net als zijn Stellantis-broers zal de nieuwe Doblò geproduceerd worden in de Vigo-fabriek in Spanje.

Lees alles over Fiat Belgium NV

Fiat Belgium NV

video

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo