Flitsbezorger Gorillas verlaat Belgische markt op 25 juni

Gorillas, de flitsbezorger die eind vorig jaar zijn debuut in België beleefde, staakt zijn Belgische operaties vanaf 25 juni. Het bedrijf focust op zijn kernmarkten Duitsland, Frankrijk, VK, Nederland en de VS. Volgens vakbond ABVV verliezen 250 koeriers hun job.  

Gorillas specialiseert zich in de ultrasnelle levering van boodschappen. Het bedrijf kende, mede dankzij de covid-pandemie, een snel initieel succes. De laatste maanden vertraagde dat elan en kreeg Gorillas het steeds moeilijker om aan vers geld te komen, ondanks het feit dat onder andere warenhuisketen Jumbo een partnership met de flitsbezorger aanging. Gorillas beslist dan ook om zich strategisch terug te plooien op zijn kernmarkten. Volgens vakbond ABVV verliezen zo’n 250 koeriers hun baan.

Een deel van de activiteiten van Gorillas worden overgeheveld naar de Belgische start-up eFarmz. Dat is een Belgische e-shop die biologische, lokale en seizoensgebonden producten levert aan de hand van expresslevering. Efarmz garandeert een ultra-kort circuit. De dienst is momenteel alleen beschikbaar in Brussel, maar zal binnenkort ook beschikbaar zijn in Antwerpen. Een deel van het kantoorpersoneel zou naar eFarmz overstappen.

Gorillas houdt heel de dag ‘uitverkoop’ aan 60% korting via zijn website.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo