Inschrijvingen trekkers in de lift

In mei werden in België 450 nieuwe trekkers ingeschreven. Dit betekent een stijging van 55% ten opzichte van mei 2021 en betekent ook dat de Belgische markt als geheel na vijf maanden bijna op hetzelfde niveau staat als in 2021.

Sinds 1 januari zijn er in België 3.637 zware bedrijfsvoertuigen geregistreerd, slechts drie minder dan een jaar geleden om deze tijd. Enerzijds herstelt de trekkersmarkt zich, maar in vergelijking met begin 2021, toen er nog sprake was van beperkingen. De in mei genoteerde cijfers zijn echter bemoedigend in die zin dat, althans voor sommige fabrikanten, het tempo van de leveringen weer op een bijna normaal niveau begint te komen.

Anderzijds blijft het aantal inschrijvingen van vrachtwagens dalen, vooral voor opgebouwde voertuigen, waarvoor de totale levertijd vaak meer dan 18 maanden bedraagt als gevolg van diverse onderdelentekorten. Ook hier bieden de cijfers van mei echter een teken van hoop, aangezien zij op hetzelfde niveau liggen als een jaar geleden, slechts één stuk lager.

De markt voor getrokken materieel ten slotte doet het opnieuw goed: +6,58% in mei, waardoor deze na vijf maanden een positief saldo van 3,8% vertoont.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo