Iveco E-Daily licht tipje van de sluier op

Op de komende IAA in Hannover zullen op de Iveco-stand verschillende wereldpremières te zien zijn. Naast de elektrische en waterstof-trekkers van Nikola zal de Italiaanse fabrikant de elektrische versie van zijn Daily onthullen. 

Alle technische kenmerken van het voertuig zijn nog niet bekend, maar Gerrit Marx (CEO van de IVECO Groep) lichtte een tipje van de sluier op tijdens de door de VDA georganiseerde persworkshop in Frankfurt. Nog geen informatie over de motor, maar wel over de accu’s: Iveco zal werken met een 37 kWh pack en, afhankelijk van de behoeften van de klant, zal de Daily er één, twee of drie hebben. Wat de actieradius betreft, heeft Iveco respectievelijk 120, 235 en 300 kilometer aangekondigd. De fabrikant kondigt ook een grote verscheidenheid van modellen en chassis-cabine-uitvoeringen aan die vele soorten carrosserie mogelijk zullen maken, zonder verlies van laadvolume.

Op de IAA zal Iveco ook een prototype van een Daily met brandstofcel tentoonstellen. Dit wordt een 7,2 ton wegende versie met een tank van 10 kilo waterstof.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo