Linde vervangt stuur heftruck door draaiknop

De Duitse fabrikant Linde neemt afscheid van het klassieke stuurwiel. Onder de noemer ‘Linde Steer Control’ worden de nieuwe Linde-trucks voortaan bestuurd met behulp van een draaiknop op de linker armsteun. Die innovatie moet de ergonomie ten goede komen. 

Volgens Linde past deze innovatie in het rijtje van de besturing met twee pedalen waarmee het merk in de jaren ’60 pionierde en de invoering van het Load Control- systeem in de jaren ’90. Bedoeling is dat de chauffeur met de rechterhand de mast en vork bedient, en met de linkerhand de truck bestuurt. De compacte draaiknop maakt stuurbewegingen eenvoudiger en sneller, wat volgens de fabrikant voor efficiëntiewinsten kan zorgen in het dagelijks gebruik. Tijdens de vakbeurs ‘World of Material Handling’ in het Duitse Mannheim presenteerde Linde een truck uit de nieuwe 1252 E-serie die van het systeem is voorzien. Linde benadrukt dat het ‘Steer Control’-systeem optioneel is, maar verwacht wel dat het op termijn een standaard zal zetten in de industrie.

‘Linde Steer Control’ is een zogenaamd ‘elektro-hydraulisch’ bestuurssysteem, dat gebaseerd is op ‘steer by wire’- technologie. De input van de chauffeur wordt via elektronische signalen doorgegeven aan de hydraulische componenten. Het stuursysteem past zich aan aan de snelheid van het voertuig. Het grootste voordeel is volgens Linde evenwel van ergonomische aard: de chauffeur moet minder stuurbewegingen maken en zal minder snel last krijgen van vermoeidheid en schouderklachten. Dat liet de fabrikant ook testen door de RWTH Aachen University via een testpanel van ervaren heftruckchauffeurs.

Een gedetailleerd overzicht van de nieuwigheden tijdens ‘World of Material Handling’ vindt u in de volgende editie van ons magazine ‘Link2Logistics Management’.

 

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo