Lineas en North Sea Port halen nog eens 15.000 containers van de weg via het spoor tussen België en Italië

Spoorvrachtvervoerder Lineas start een nieuwe intermodale spoorconnectie voor vrachtvervoer tussen North Sea Port en Piadena in Italië. Zo worden 15.000 trucks van de weg gehaald, wat een besparing zou opleveren van liefst 9.000 ton CO2. 
De dagelijkse intermodale trein loopt van de Interface Terminal aan het Kluizendok in Gent in North Sea Port naar de Pesanti-terminal in Piadena in Italië. In 2021 werd al een treinconnectie ingehuldigd tussen Gent en Segrate. De nieuwe lijn connecteert Gent met de driehoek Milaan – Verona – Bologna, een van Italië’s belangrijkste industriële regio’s. De trein zal onder andere chemische stoffen, staal, tegels, huishoudgoederen, bulkgoederen en poeders vervoeren in verschillende types containers. 

Lineas is de eerste operator die gebruikmaakt van de Pesanti-terminal voor intermodale spoorvracht. Doordat de Segrate-terminal sterk bevraagd is en gesatureerd geraakt, komt Piadena (150km van Milaan) als een tweede toegang tot Italië. North Sea Port en Lineas ontwikkelden recent ook een spoorconnectie met Zweden. Dat netwerk van spoorverbindingen houdt volgens de havenoperator  30.000 vrachtwagenritten (heen en terug) van de weg rond de haven en in het Europese achterland.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo