Logistics Capital Partners bouwt nieuw vastgoedproject van 40.000m² op site Genk-Zuid

Het nieuwe project van ontwikkelaar Logistics Capital Partners speelt in op de heersende schaarste op de logistieke vastgoedmarkt. De nieuwe site op Genk- Zuid, die eind van dit jaar al deels operationeel moet worden, wordt ‘op risico’ gebouwd. In de huidige omstandigheden heeft de ontwikkelaar er evenwel vertrouwen in dat de 40.000 vierkante meter snel een gegadigde zullen vinden. 

In de industriezone Genk- Zuid (gemeente Bilzen) is duidelijk te zien hoe de logistieke industrie het gat opvult dat in deze streek achterbleef na de sluiting van de Ford-fabriek. De ‘buren’ van het nieuwe project van Logistics Capital Partners is het logistiek centrum van Belron, het grootste distributiecentrum van Carglass ter wereld. Logistics Capital Partners plaatste donderdagmiddag symbolisch de eerste kolom van een nieuw te bouwen logistieke site op Genk-Zuid. Het gebouw in Bilzen ligt op een site van 7,3 ha. Het heeft een oppervlakte van meer dan 40.000 m², verdeeld over twee gelijke units van elk 20.000 m². Het magazijn heeft een hoogte van 12m40 en bevat 44 dokken. Elke unit heeft zijn eigen kantoren, sociale ruimten en een mezzanine. Het terrein zal 118 parkeerplaatsen voor wagens en 10 voor trucks tellen, en meerdere fietsenstallingen en open groene ruimtes. Het project kan in zijn volledigheid gehuurd worden of als aparte units met eigen kantoren en toegangen. Het magazijn wordt zo ontwikkeld dat het flexibel, op maat van specifieke klantennoden, kan afgewerkt worden. De industriezone biedt naast het project nog beschikbare grond met verder uitbreidingspotentieel.

De ontwikkelaar bouwt dit project op risico. Het is as we speak dus nog niet verhuurd en wordt niet gebouwd in opdracht van een specifieke klant. Toch hoeft het niet te verbazen dat Logistics Capital Partners erop vertrouwt dat de site bij oplevering (eerste fase: eind 2022, tweede fase niet veel later) snel verhuurd zal zijn. De schaarste aan hoogwaardig logistiek vastgoed in België en de toegenomen vraag – door toedoen van de groeiende e-commerce en de zorgen over lange en kwetsbare toevoerketens – verklaren deze manier van werken.

Geïnspireerd door onder andere een prijswinnend project voor Kering Group (Gucci, Yves Saint Laurent, …)  in Italië, wil Logistics Capital Partners ook in Genk het verschil maken op het vlak van duurzaamheid. Het doel is een BREEAM-‘excellent’-certificatie. Daartoe krijgt het gebouw warmtepompen, doorgedreven isolatie, zonnepanelen, laadpalen voor elektrische voertuigen, maar ook een bijenkast en een insectenhotel op de site.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo