MAN bereidt zich voor op serieproductie elektrische trucks

De tijd van prototypes is (bijna) voorbij bij MAN: de Duitse fabrikant legt de laatste hand aan de voorbereidingen voor de grootschalige productie van zijn elektrische trucks in München. Opleiding van het personeel speelt hierbij een cruciale rol.

MAN Truck & Bus heeft in zijn hoofdfabriek een eMobility Center opgezet, dat in één jaar 20 prototypes heeft geproduceerd, naast de productie van conventionele vrachtwagens. 1700 werknemers zijn reeds opgeleid in elektrische vrachtwagenassemblage en hoogspanningstechnologie. Verwacht wordt dat dit aantal tegen eind 2022 2000 zal bedragen, en één jaar later (d.w.z. vóór de start van de serieproductie van de zware e-truck) zal al het personeel gekwalificeerd zijn. “In vergelijking met de conventioneel aangedreven vrachtwagen onderscheidt de elektrische vrachtwagen zich door nieuwe componenten zoals de elektrische batterij en motor, alsook hoogspanningscomponenten en kabels. In de toekomst zullen conventionele en batterij-elektrische vrachtwagens op dezelfde productielijn worden geproduceerd om een optimaal gebruik van de productiefaciliteiten in München te garanderen. Dit is een grote uitdaging voor de machines en de technologie, maar ook voor de werknemers. Wij moeten de mensen overtuigen en hen steunen bij deze fundamentele veranderingen. Het is de intensieve combinatie van theorie en praktijk die het concept van het eMobility Center echt uniek maakt,” zegt Thorsten Campehl, fabrieksdirecteur in München.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo