[Passion4Trucks] Mercedes-Benz stelt seriemodel eActros voor aan Belgisch publiek

Mercedes-Benz gunt de Belgische transportwereld een blik op de -nabije- toekomst tijdens Passion4Trucks. De productieversie van de eActros maakt zijn Belgische debuut immers tijdens het tweedaagse festival van het wegvervoer. 

België is een van de markten waar Mercedes-Benz de eActros al uittestte. Het Waalse transport bedrijf Van Mieghem gebruikte een pre-productiemodel gedurende acht maanden tijdens de laatste testfase voordat het model definitief op de markt zou komen. De eerste seriemodellen van de eActros vonden in maart van dit jaar hun weg naar de Duitse markt. Op Passion4Trucks zal Mercedes-Benz aankondigen wanneer de eActros precies beschikbaar wordt voor de Belgische transporteurs.

De eActros valt op door zijn onconventionele elektrische aandrijving. Het voertuig maakt namelijk gebruik van een aandrijfas in de puurste zin van het woord. Deze as, door Mercedes-Benz Trucks zelf ontwikkeld en vervaardigd, heeft twee elektromotoren van 115 kW, gekoppeld aan een versnellingsbak met twee versnellingen die rechtstreeks op de as gemonteerd is. Een constructie die veel compacter is en bovendien een aanzienlijke winst oplevert qua laadvermogen.

Intussen kondigde Mercedes-Benz aan dat de ‘Long Haul’-versie van de eActros, die een actieradius van 500 kilometer belooft, nog steeds gepland staat voor 2024.

Schrijf je hier GRATIS in voor Passion4Trucks om de Mercedes eActros te ontdekken!

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo