Quantron komt voor het eerst naar de IAA

Op de IAA Transportation in Hannover zullen heel wat nieuwe fabrikanten aanwezig zijn, en een van de meest verwachte outsiders is Quantron. Het Duitse bedrijf zal twee nieuwe emissievrije vrachtwagens presenteren, waaronder de elektrische QHM BEV en een waterstofaangedreven prototype voor zwaar en langeafstandstransport.

Quantron heeft onlangs van de Duitse dienst voor het wegvervoer de status van OEM gekregen. De QHM BEV 50-392 is een elektrische vrachtwagen op basis van een MAN TGS en is beschikbaar in 4×2- en 6×2-configuraties. Hij heeft een actieradius van 350 kilometer met een batterij van 392 kWh en kan worden opgeladen met een vermogen van 350 kW, het maximum dat momenteel door zijn concurrenten wordt gebruikt.

Bovendien zal Quantron zijn eerste waterstofaangedreven prototype onthullen. Voor de ontwikkeling van deze trekker heeft de jonge Duitse fabrikant een beroep gedaan op Ballard Power Systems voor de brandstofcel en op Allison voor de aandrijfas. Quantron belooft een actieradius tot 700 kilometer en een slaapcabine, die het wel eens als eerste op de markt zou kunnen brengen als de belofte om de productie vanaf het tweede kwartaal van 2023 op te starten wordt nagekomen.

De vrachtwagen wordt niet verkocht maar geleverd als onderdeel van een totaalpakket, “Quantron-as-a-Service” genaamd, dat de levering van het voertuig en het onderhoud ervan omvat, alsmede de groene waterstof die nodig is om het aan te drijven. In een gunstig fiscaal klimaat zoals dat in Duitsland (waar dit type voertuig voor 80% van de meerkosten wordt gesubsidieerd) schat Quantron dat de prijs per kilometer van waterstof vanaf 2024 gelijk zal zijn aan die van een dieselvrachtwagen en daarna verder zal dalen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo