Trucksters halveert reistijden op nieuwe route naar Verenigd Koninkrijk

Trucksters, het transporttechnologiebedrijf dat werkt op basis van relay trucks en in 2021 in België neerstreek, heeft een nieuw traject gelanceerd met twee routes die in Spanje beginnen en in het Verenigd Koninkrijk eindigen. Dit is de eerste route van het bedrijf met een bestemming buiten de Europese Unie.

Met zijn wegvervoersysteem, gebaseerd op Big Data en artificiële intelligentie, realiseert Trucksters naar eigen zeggen luchttransporttijden tegen wegtransportprijzen. De nieuwe Britse route heeft twee hoofdroutes. De eerste verbindt Midden- en Noord-Spanje met het noordelijk deel van het centrum van het Verenigd Koninkrijk. Deze route is al in gebruik voor klanten in de levensmiddelensector. De tweede route verbindt Barcelona met het centrum van het Verenigd Koninkrijk. Beide routes lopen door Calais en steken het Kanaal over via de Eurotunnel. Bovendien is Trucksters de schakel tussen de klant en de douaneambtenaren en helpt zij alle formaliteiten voor de chauffeurs te vergemakkelijken, zodat ze snel en efficiënt in het VK binnenkomen.

Dankzij het relay-systeem van Trucksters komen goederen sneller op hun bestemming aan, waardoor de reistijd tot 50% korter wordt. Dankzij dit systeem kan de overbrenging van goederen over de weg van Barcelona naar het centrum van het VK bijvoorbeeld in 28 tot 34 uur worden voltooid in plaats van in de gebruikelijke 48 uur. Met de nieuwe route in het VK consolideert Trucksters haar netwerk van relais in heel Europa en tegen eind 2023 verwacht Trucksters op 8 routes actief te zijn.

De aanpak van Trucksters stelt vrachtwagenchauffeurs in staat vaker thuis te slapen: door het traject dat zij afleggen in secties te verdelen, wordt hun levenskwaliteit dus  verbeterd.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo