Verpakkingsbedrijf Topa viert 100e verjaardag met certificaat ‘Klimaatneutraal bedrijf’

Verpakkingsbedrijf Topa krijgt van ClimatePartner het certificaat ‘Klimaatneutraal bedrijf’. Een mooi cadeau voor het honderdjarig jubileum van de onderneming.

Bij Topa dragen ze de afspraken uit het Klimaatverdrag van Parijs (in 2050 de stijging van de gemiddelde wereldtemperatuur te beperken tot ruim onder 2 graden Celsius, en zo mogelijk 1,5 graden Celsius, red.) hoog in het vaandel. Duurzaamheid is dan ook een specifiek beleidsgebied geworden. Het bedrijf bracht samen met ClimatePartner de CO2-uitstoot van de groep in kaart. Deze CO2-uitstoot wordt volledig gecompenseerd door steun aan het project “Windenergie Noordoost Brazilië”. Hierdoor mag Topa zich sinds mei officieel een klimaatneutraal bedrijf noemen.

Samen met ClimatePartner heeft Topa een berekening gemaakt van de CO2 uitstoot van haar bedrijven Topa Verpakking, Topa Packaging en Topa Thermal. Daarmee kwam de totale CCF (Corporate Carbon Footprint) op 1.660 ton CO2. Het doel van Topa is om de Corporate Carbon Footprint in 2022 te verlagen met 15%. Op bedrijfsniveau wil Topa dat onder meer realiseren door over te schakelen naar groene energie (100% afkomstig uit lokale windenergie), de koelvloeistof in airco’s te vervangen, duurzame optimalisatie van de bedrijfspanden (energielabel, LED), de afvalstromen te reduceren, het wagenpark te ‘vergroenen’ en minder kilometers te maken. Ook wordt zoveel mogelijk samengewerkt met lokale en duurzame partners.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo