Featured Video Play Icon

[VIDEO] Virginie test Transit Custom Trail en Ranger MS-RT en lost trailer over nieuwe Ranger Raptor

Virginie Claes trok in de rubriek Passion4Construction van BOUW.TV de zandgroeve van Sodewa in om verschillende LCV’s te testen. Ze test onder meer de Transit Custom Trail en de Ranger MS-RT. Verder heeft ze een uitgebreid gesprek met Bart van Rossen, Fleet & Remarketing Director bij Ford België. Hij heeft het over de nieuwe Ranger Raptor en het zopas gelanceerde Ford Pro.

Voor de bouwsector zijn de ‘Trail’ uitvoeringen van Ford ideaal. ‘Trail’ staat voor een avontuurlijke look en de voorkant doet zelfs denken aan de Ranger Raptor. Oplettende kijkers zullen de gloednieuwe Transportmedia-mobiel kunnen spotten op events of op onze Belgische wegen. Hij ziet er niet alleen wondermooi uit. Hij is ook nog eens beresterk. Onder de motorkap zit zowel bij deze Transit Custom Trail als de grotere Transit Trail de 2 liter EcoBlue diesel. De Custom is beschikbaar met 130 of 170 pk, de  Transit krijgt sowieso 170 pk. Op mechanisch vlak zijn de voorwielaangedreven Trail-modellen voor een optimale tractie standaard voorzien van een mechanisch sperdifferentieel met beperkte slip.

Optimale tractie
De Trail-uitvoeringen van de Transit-modellen zijn altijd voorzien van een handgeschakelde zesversnellingsbak. De grotere Transit Trail kan ook besteld worden met intelligente vierwielaandrijving. Hoewel de vraag naar vierwielaangedreven bestelwagens in ons land beperkt is, kunnen ze toch hun nut bewijzen op werven of voor optimale tractie bij het slepen van zware lasten.

Het voordeel van het intelligente AWD-systeem is dat het automatisch het koppel over de vier wielen verdeelt en dus niet ingeschakeld moet worden. Standaard gedraagt het systeem zich als een achterwielaandrijver, behalve bij tractieverlies. Voor meer veeleisende omstandigheden is er wel de mogelijkheid om een ‘Mud’ rijmodus in te schakelen, die sowieso ook een deel van het koppel naar de voorwielen stuurt en de tractiecontrole aanpast om het AWD-systeem optimaal zijn werk te laten doen.

MS-RT-editie, een 4×4 van topklasse
Die andere krachtpatser in het Ford-gamma is uiteraard de Ranger, de best verkocht pick-up in ons land en de afgelopen jaren ook in heel Europa. Dit hier is een MS-RT-editie, een 4×4 van topklasse. Die is voorzien van een op maat gemaakte bodykit en exclusieve 20″ OZ Racing lichtmetalen velgen.

En die avontuurlijke upgrades aan de buitenkant vertalen zich ook naar de binnenkant. Zo zijn er de handgemaakte lederen zetels en een reeks op maakt gemaakte  accenten die zorgen voor een unieke look. De Ford Ranger MS-RT is verkrijgbaar met dubbele cabine en wordt aangedreven door de 213 pk sterke 2.0-liter Ford EcoBlue dieselmotor van.

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo