Waalse regering investeert fors in uitbreiding Trilogiport

De Waalse regering kent een subsidie toe van 5.530.000 euro aan de Autonome Haven van Luik. Zo moet een forse uitbreiding van de capaciteit mogelijk worden die de Waalse bedrijven een realistisch multimodaal alternatief biedt voor het transport over de weg. 

Een eerste subsidieronde van 3.700.000 euro werd in 2021 toegekend via het Waalse herstelplan om zonder vertraging van start te kunnen gaan met de overheidsopdracht voor de uitvoering van werken. De tweede tranche wordt gefinancierd in het kader van het nationale relanceplan.

Het project bestaat uit de uitbreiding van het multimodale platform Trilogiport aan het Albertkanaal stroomafwaarts van Luik om de overslagcapaciteit en de logistieke efficiëntie ervan te verdubbelen. Deze infrastructuur, die in het afgelopen decennium is aangelegd, stuit inmiddels op de limieten van zijn op- en overslagcapaciteit. Daarom wordt het multimodale platform Trilogiport uitgebreid over 3,25 hectare langs de waterweg bovenop de huidige 3,6 hectare. Daarnaast komt er een parkeerterrein voor vrachtwagens en een uitbreiding van de bestaande voorzieningen.

Deze uitbreiding maakt ook deel uit van een ruimer project ter bevordering van multimodaal vervoer. In 2023-2024 wordt begonnen met de verhoging van vier bruggen stroomafwaarts van Luik om de scheepvaart met een extra laag containers mogelijk te maken. Het is de bedoeling de groei van het aantal vrachtwagens tussen de zeehavens en Luik te beperken en de Waalse bedrijven een reëel alternatief te bieden voor het wegvervoer van hun goederen.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo