Xwift: “Dienstenaanbod uitbreiden via overname Buyl Transport”

Transportbedrijf Xwift neemt zijn sectorgenoot Buyl uit Lokeren over. Op die manier wil Xwift zijn aanbod aan logistieke diensten uitbreiden. Overigens is dit niet de laatste overname die we van Xwift mogen verwachten, zegt CEO Pieter Denys in een video over de overname. 

Drie goede redenen had Xwift naar eigen zeggen voor de overname van Buyl Transport in Lokeren: een goede culturele match, een uitbreiding van het Xwift-dienstenaanbod en de uitstekende ligging van de Buyl-terreinen in Lokeren. Buyl Transport was vijf jaar na het plotse overlijden van zaakvoerder Alfons Buyl op zoek naar een overnemer met de juiste toekomstvisie en het hart op de juiste plaats.

Voor de medewerkers van Buyl biedt de overname bedrijfszekerheid en de knowhow van de bestaande ondersteunende diensten van Xwift op het gebied van HR en sales. Xwift breidt op zijn beurt zijn dienstenaanbod uit. Het was al een grote speler in express- en dedicated transport, maar wil ook warehousing en andere added value-activiteiten gaan aanbieden. Xwift haalt ook de specifieke nice-expertise van Buyl op de Zwitserse markt in huis.

Deze overname kadert in de ‘buy & build’-strategie van Xwift. In de toekomst volgen dus nog gelijkaardige operaties. Op de terreinen van Buyl komen nieuwe gebouwen met een oppervlakte van liefst 10.000 m² voor een uitbreiding van de logistieke dienstverleners.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo