Amazon komt naar België met opmerkelijke sitenaam

E-commercereus Amazon bevestigt zijn komst naar België. Dat valt vandaag te lezen in De Tijd. Het bedrijf hanteert daarbij wel een speciale domeinnaam, want de voor de hand liggende ‘amazon.be’ is al jaren in handen van verzekeraar Baloise. 

Dat Amazon plannen had om een eigen Belgische afdeling op te richten, kon u hier eerder al lezen. In De Tijd maakt het bedrijf nu ook het webadres bekend waarmee Belgische klanten binnen afzienbare tijd hun bestellingen kunnen doen: amazon.com.be. Het meer gangbare ‘amazon.be’ is bezet door de verzekeraar Baloise. Tot nu toe waren Belgische Amazon-gebruikers aangewezen op Franse, Duitse of Nederlandse versies van het platform. De webgigant is evenwel overtuigd van de meerwaarde die een lokaal verankerde werking kan bieden. Een concrete lanceringsdatum wordt niet vrijgegeven, al schreef ‘Business Insider’ enkele weken geleden dat het Belgische platform in september zal worden gelanceerd. Bedrijven die via de Belgische Amazon willen verkopen, kunnen zich aanmelden op sell.amazon.com.be.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo