Bilstein B6 Camper belooft betere stabiliteit voor mobilhomes

Volgens demperfabrikant Bilstein is de ophanging van campervans en mobilhomes op basis van bestelwagens niet berekend op de continue bijna-maximale belasting die de opbouw van een leef- en slaapcompartiment met zich meebrengt. Daarom komt het merk met de B6 Camper, een demper specifiek voor dit type vrijetijdsvoertuig die een betere stabiliteit en dus ook veiligheid moet garanderen.

Volgens Bilstein moeten de B6 Camper-dempers voor meer rijcomfort, stabiliteit en minder onaangename geluiden zorgen onderweg met de camper. Zo kunnen vakantiegangers gerust op weg gaan. Zelfs zijwind zou beter opgevangen moeten worden door de stijvere afstelling dan bij de standaard bestelwagendempers. Toch zouden klanten zich geen zorgen moeten maken over het comfort, want het koetswerk zou beter onder controle worden gehouden op kasseien en andere oneffenheden.

De B6 Camper van Bilstein wordt als eerste geleverd voor de Fiat Ducato/Peugeot Boxer/Citroën Jumper van 2006 en later, de basis voor meer dan de helft van alle campers op de weg. Later zullen andere modellen volgen, net als een adaptieve demper die automatisch van modus wisselt op basis van de feedback van de weg. Zo kan de demping wat zachter zijn op lage snelheden en wat stijver op de snelweg.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo