Cebeo test de Volvo FE Electric

Elektrodistributeur Cebeo gaat nu twee weken lang een elektrische truck van Volvo testen in Kortrijk, als alternatief voor dieselvrachtwagens. “We zitten op een kantelmoment, maar willen iets leren uit deze resultaten om dan een realistisch voorstel op tafel te kunnen leggen”, stelt Wim Pyra, transportmanager bij Cebeo. 

Deze actie past perfect binnen de bredere duurzaamheidsvisie van het bedrijf. “Het verkleinen van de ecologische voetafdruk is een hot topic binnen ons Competence Center Transport Europe binnen de Sonepar Group. Hier delen we kennis, bekijken we het aanbod van andere constructeurs en onderzoeken we het potentieel van nieuwe technologieën, zoals bijvoorbeeld waterstofvoertuigen. Onze ambitie is duidelijk. We willen een voorbeeld zijn voor de sector en een van de eerste spelers worden die zijn goederen van de eerste tot de laatste kilometer klimaatneutraal tot bij zijn klanten levert”, aldus Wim Pyra, transportmanager bij Cebeo.

“Over de milieukwaliteiten van elektrische vrachtwagens is er geen twijfel. Ze rijden volledig uitstootvrij en ze zijn ook geruisloos. Wat wel een werkpunt blijft is het rijbereik. Maar samen met Volvo hebben we onze transportplanning geanalyseerd en de constructeur garandeerde ons dat dit geen probleem zou mogen zijn. Daarom hebben we beslist om een test uit te voeren, zodat we vervolgens kunnen beslissen over de vernieuwing van ons wagenpark. Daarnaast moeten onze chauffeurs anders leren rijden, want hun manier van rijden heeft een impact op het verbruik en de levensduur van de batterij. Daarom zal er een instructeur meerijden en onze chauffeurs doorheen deze testweken begeleiden. Daarnaast moeten we ook bekijken hoe lang zo’n vrachtwagen moet laden en hoeveel extra laadpalen er op onze site in Kortrijk nodig zullen zijn. Dat vraagt dan natuurlijk ook bijkomende investeringen.”

 

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo