IAA: ZF lanceert Scalar-platform

De divisie Commercial Vehicle Solutions van ZF zal op de IAA in Hannover diverse belangrijke nieuwe producten presenteren, waaronder een nieuwe elektrische motor voor vrachtwagens en een nieuw platform voor wagenparkbeheer, Scalar genaamd.

Scalar wordt voorgesteld als een zeer uitgebreid instrument, aangezien het de dispatching, de routeplanning en het vlootbeheer (FMS) beheert op een volledig geautomatiseerde manier en met behulp van kunstmatige intelligentie die verbinding maakt met alle gegevensbronnen van het voertuig (motor en getrokken), maar ook met apparaten van derden (zoals de digitale tachograaf, een dashcam of een boordcomputer bijvoorbeeld). Dit nieuwe werktuig is ontwikkeld door Transics en het zenuwcentrum zal bij Transics in Ieper gevestigd zijn, maar het ziet ernaar uit dat Scalar onder de merknaam ZF op de markt zal worden gebracht.

Aangezien Scalar veel persoonlijke gegevens zal gebruiken, lijkt veel zorg te zijn besteed aan de kwesties van eigendom, overdracht en vernietiging van deze gegevens. In ieder geval zal de eindgebruiker de controle over deze gegevens behouden en zelf kunnen bepalen (binnen bepaalde grenzen) hoe ZF deze al dan niet kan gebruiken.

Lees alles over

video

TRANSPORT & VAN.TV 43: ZF (Busworld special)

ZF Services Belgium is al meer dan 60 jaren de ondersteunende partner van de Duitse fabrikant ZF Friedrichshafen AG. ZF brengt als één van de grootste systeemleveranciers alle relevante technologieën voor de megatrends samen onder één dak. De 2 belangrijkste systemen voor elektrificatie van commerciële voertuigen heten AXTRAX en CETRAX. Cetrax is een systeem gebaseerd […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo