Imbema lanceert nieuw elektronisch trailerslot

De SBS Hornet is een nieuw type elektronisch trailerslot van Imbema dat minder kwetsbaar is dan bestaande elektronische trailersloten en veel sneller te monteren is. Zijn grootste voordeel is echter dat er geen palletplaatsen meer verloren gaan.

De SBS Hornet is een pneumatisch bediend slot dat onder het achterkalf van de trailer gemonteerd wordt. Hierdoor is het slot minder kwetsbaar. Ook heeft dit het voordeel dat er geen palletplaats verloren gaat. “Het idee voor de SBS Hornet ontstond na terugkoppeling uit de markt over het verlies aan palletplaatsen bij opbouwsloten aan de binnenkant van de deur,” vertelt Gertjan van der Veer van Imbema. “Dat bracht ons op het idee om een slot te ontwikkelen, dat aan de onderkant van het achterportaal wordt aangebracht en vanaf die plaats met een stalen pen de deur vergrendeld. Dit rekent ook meteen af met het probleem van koudebruggen bij inbouw in een geïsoleerde trailerdeur. Het slot wordt bediend met een RFID-transponder, die de chauffeur bij het slot houdt of via een rolling pincode die de chauffeur via één knop invoert. Het slot kan geïntegreerd worden met de SBS telematica voor online monitoring. Dan kan het op afstand geopend en gesloten worden en dat maakt ook geofencing mogelijk.”

Volgens Imbema is de Hornet ook sneller te monteren. “We wilden een slot ontwikkelen dat aftermarket door gecertificeerd personeel kan worden opgebouwd, maar ook OEM door de trailerindustrie kan worden geïntegreerd. Dat laatste is het mooiste voor een transporteur”, aldus van der Veer.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo