Inschrijvingen LCV’s eerste helft van 2022: daling van 29,5%

Ook de maand juni bracht rode cijfers met zich mee voor de lichte bedrijfsvoertuigenmarkt. 4.947 voertuigen werden ingeschreven, een daling van 24,8% tegenover 2021.

Volgens sectorfederatie Febiac had de markt voor LCV’s opnieuw te lijden onder productievertragingen, nog meer zelfs dan de personenwagenmarkt, die ‘slechts’ met 15,3% daalt. Met een totaal van 29.562 ingeschreven nieuwe lichte bedrijfsvoertuigen heeft zitten we in 2022 aan een daling van 29,50% ten opzichte van 2021, toen er in dezelfde periode 41.933 nieuwe LCV’s werden ingeschreven.

Renault op kop

Op merkniveau was Renault het sterkst in juni en in de eerste helft van het jaar, gevolgd door Ford, Mercedes, Peugeot en Citroën in juni. Dezelfde merken zitten in de top 5 van de eerste helft van 2022, maar in dat geval staat Peugeot voor Mercedes.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo