Kuehne+Nagel lanceert luchtvrachtcharters voor gezondheidsproducten via Luik en Brussel

Kuehne+Nagel breidt zijn luchtvrachtdiensten voor klanten in de gezondheidssector uit met lijncharters vanuit Luik naar Amerika, Azië en Afrika. De nieuwe dienst met de naam MedConnex  pakt de capaciteitsbeperkingen voor luchtvracht aan, met name voor goederen die een gespecialiseerde behandeling en vervoer vereisen, zoals temperatuurgecontroleerde en GDP-conforme zendingen.

MedConnex maakt gebruik van de twee luchtlogistieke hubs van Kuehne+Nagel België. Het gaat onder meer om een ervaren team op de luchthaven van Luik en een modern gebouw op de luchthaven van Brussel-Nationaal, uitgerust met een temperatuurgecontroleerd magazijn dat voldoet aan de GDP-normen, een directe toegang tot het tarmac en een grote voorraad speciale verpakkingsmaterialen.

Kuehne+Nagel is een van de belangrijkste expediteurs aanwezig op de luchthaven van Luik. Momenteel ligt de nadruk er op farmaceutische producten, bederfelijke waren en gespecialiseerde zendingen zoals vliegtuigmotoren. Charterdiensten zijn een belangrijk onderdeel van de operatie. Binnen de BeLux-activiteiten van Kuehne+Nagel is de aanwezigheid in Luik een aanvulling op de exporthub (KN Airlift) op Brussels Airport en de activiteiten op de Luxemburgse luchthaven Findel Airport, waar de nadruk ligt op speciale transporten.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo