Remitrans: 55 jaar onafgebroken groei

Toen Remi Dedoncker en zijn echtgenote Norma in 1967 van start gingen met Remitrans, hadden ze nauwelijks kunnen geloven dat hun bedrijf zou uitgroeien tot een transportbedrijf en logistieke dienstverlener van topniveau.

Het begon allemaal in Kester, waar Remitrans zich in eerste instantie specialiseerde in het vervoer van landbouwproducten, met name in het bulktransport van dierenvoeders en bieten. De onderneming deed hiervoor een beroep op bakwagens en verhoogde kipwagens, later gevolgd door de eerste kipbulkopleggers.

In 1991/1992 verhuist de onderneming naar Ninove. Remitrans werkt op dat moment onder meer voor het grote Coulier, maar werkt ook volop aan zijn vloot van schuifzeilopleggers. De onderneming uit Ninove legt zich meer en meer toe op logistieke diensten en de kipwagenactiviteiten worden geleidelijk aan afgebouwd. Het klantenbestand is ondertussen gevarieerder, gaande van de petrochemie (bulk), tot bouwmaterialen, dierenvoeders, afval, voeding… Lang voor de concurrentie, voert Remitrans een peterschapsopleiding in voor nieuwe chauffeurs.

De doorbraak op het vlak van de logistiek komt er in 2003. Het begint met een terrein van 16.000 m² dat de daaropvolgende jaren verder zal toenemen. De opslagcapaciteit neemt steeds grotere vormen aan. In 2005 bouwt Remitrans zijn eerste vaste silo’s voor de opslag van bulkgoederen. Dit gaat gepaard met een vulinstallatie voor zakken en ‘big bags’. In 2007 zet stichter Remi Dedoncker een stapje opzij en komt het bedrijf in handen van de opvolgers Ronald, Vanessa, Sofie, Frank en Manu.

De aandacht voor het milieu vertaalt zich zeer snel in de ontwikkeling van een spoorverbinding (via een aansluiting in Ninove), de aankoop van LNG-trekkers en de installatie van een nieuwe wasstraat en ultramodern tankstation. Deze inspanningen en investeringen leveren het bedrijf de titel van Transporteur van het Jaar op in 2012. Vandaag de dag is Remitrans gespecialiseerd in het bulktransport, transport (onder andere voor de dagelijkse bediening van 130 Brico-winkels worden dagelijks bediend, naast de papier—en drankenindustrie), en logistiek via zusterondernemingen Rovadis en RE Logistics. De opslagactiviteiten zijn ondergebracht in het bedrijf Deco-Im Nv.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo