Van Moer Logistics traint nieuwe chauffeurs met de smartphone

Met 2130 medewerkers is Van Moer Logistics een snelgroeiend bedrijf en vaak moeten nieuwe – vaak ook tijdelijke – medewerkers opgeleid worden. Daarom gebruikt Van Moer sinds kort de Belgische app MobieTrain.

Bij Van Moer Logistics krijgen startende chauffeurs een opleiding en worden bijgestaan door een rij-instructeur. Nieuwe medewerkers moeten ook opgeleid worden over de meest recente procedures en tools. “Dit kan face-to-face gebeuren, maar deze training houdt hen weg van hun rol. Niet alleen loop je dan het risico op inconsistente training, je meet ook moeilijk de impact van de opleidingen”, meent Maxime Van Ranst, HR Business Partner bij Van Moer Logistics.

MobieTrain is een digitale trainingstool, met microtrainingen en nieuwe retentietechnieken die toelaten om de ‘leerstof’ beter te onthouden. “Combineer dit met een gebruiksvriendelijk ontwerp en gamification-elementen en je hebt de perfecte trainingstool”, zegt Guy Van Neck, CEO van MobieTrain. “We vinden met name de ‘gamified’ toets van MobieTrain leuk. Badges, quizzen en andere ‘progression bars’ verhogen de motivatie en leerprestaties van chauffeurs en andere medewerkers. Gamification was nieuw voor ons en we zijn versteld van de mogelijkheden die het biedt”, zegt Maxime Van Ranst. “We verwachten dat het engagement van medewerkers verder zal verbeteren, en ook hun algemene medewerkerservaring en we hopen de onboarding van nieuwe medewerkers aangenamer te maken en hun kennis en vaardigheden op peil te houden. Een eerstvolgende fase van implementatie van de app, is inderdaad een pre-boarding van nieuwe medewerkers. Zo krijgen nieuwe starters bij Van Moer Logistics alvast de kans om de organisatie, het team en de manier van werken te leren kennen nog voor hun eerste werkdag!”

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo