Van Moer neemt Broekman Logistics Belgium Antwerpen over

Van Moer Logistics is de nieuwe eigenaar van Broekman Logistics Belgium Antwerp (BLBA), de voormalige VLS-group activiteiten. BLBA verzorgt logistieke oplossingen voor de chemische industrie, activiteiten die Van Moer van pas komen om zich nog meer op te werpen als logistieke ‘one stop shop’. Broekman Logistics blijft actief in België met expeditieactiviteiten.

BLBA is geen kleine speler binnen de petrochemische cluster in de haven van Antwerpen. Het bedrijf beschikt over vier seveso-locaties op rechteroever met in totaal 106.000m² gecombineerde opslagruimte voor gevaarlijke en niet-gevaarlijke goederen met een opslagcapaciteit voor 680 volle ISO tankcontainers. BLBA stelt 130 mensen tewerk en realiseerde in 2021 een jaaromzet van 33 miljoen euro. De overname kadert in de strategie van Van Moer Logistics om zijn aanbod voor de chemische sector verder uit te breiden en te verfijnen. Na de overname van Group Van Loon, die vooral in het teken stond van depot-, cleaning- en repairactiviteiten, krijgt Van Moer er via de overname van BLBA een bijkomende afvullijn en extra opslagcapaciteit bij. Met de toevoeging van de BLBA-activiteiten aan zijn portfolio maakt het bedrijf zich sterk dat het nu op beide Scheldeoevers de volledige supply chain voor tankcontainers kan ondersteunen.Deze verticale integratie zorgt ook voor een verdere optimalisatie van de interne processen bij Van Moer Logistics. Alle huidige stromen zullen dan ook geanalyseerd worden en waar mogelijk bijgestuurd. Op deze manier gaat de dienstverlener ook actief de strijd aan tegen nutteloze kilometers en tunnelkosten, en zal er dus ook een grote milieuwinst geboekt worden.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo