VGP koopt eerste groot herontwikkelingsproject in Frankrijk

De Antwerpse ontwikkelaar van logistiek vastgoed VGP heeft samen met de Franse groep Valgo een verkoopbelofte ondertekend voor de aankoop van 32 hectare grond op de terreinen van een voormalige raffinaderij nabij het Noord-Franse Rouen. Het is het eerste acquisitieproject van de groep sinds die in 2021 neerstreek in Frankrijk. 

VGP en Valgo maken samen werk van de herontwikkeling van de voormalige ‘Petroplus’-site in Petit-Couronne bij Rouen. Valgo, dat al zes jaar eigenaar is van het terrein, saneerde de site zodat die nu geschikt is voor reconversie. In totaal wordt 150.000 m² van het terrein herontwikkeld voor industriële en logistieke projecten. De werkzaamheden zouden in 2023 van start moeten gaan. De strategische ligging nabij de oevers van de Seine en dicht bij de A13 zouden Petit-Couronne interessant moeten maken voor logistieke en industriële partners. Bij de bouw van het project wordt rekening gehouden met ambitieuze milieudoelstellingen. Het bedrijf streeft ernaar om tegen 2025 koolstofneutraal te zijn, mikt op een BREEAM Excellent-certificering van gebouwen en streeft naar groene energieproductie op haar projecten.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo