Featured Video Play Icon

[VIDEO] Wat vinden klanten van elektrische en hybride Scania’s?

Scania organiseerde onlangs een testdag voor klanten en prospecten om de batterij-elektrische en plug-in hybride voertuigen van het merk te testen. Wat vonden ze ervan?

“Wij zijn hoofdzakelijk last-miletransporteur, dus we komen heel veel in stedelijke gebieden. Daardoor wordt elektrisch rijden voor ons heel belangrijk in de toekomst”, vertelt Dirk Van Peteghem van VPD. “Onze ambitie is om tegen 2025 voor 80% CO2-neutraal te rijden in de stad. Ik vond het comfort en de stilte aan boord indrukwekkend.

Wim Boydens, zaakvoerder van 4D Trans, is nog wat voorzichtiger: “Momenteel zijn de elektrische trucks nog een pak duurder. We moeten toch nog opletten, zeker in de huidige tijden in de transportsector. Het milieu is één ding, het voortbestaan van het bedrijf is een ander. Die twee moeten eerst in evenwicht zijn alvorens wij ons eraan gaan wagen.”

Jo Smolders van Afval Alternatief is enthousiast: “Ik moet eerlijk toegeven dat ik onder de indruk ben. Ik denk dat er ook heel wat voordelen zijn voor de chauffeur. Het is een stille wagen om mee te rijden, maar ook qua vlotheid in het verkeer kan het een meerwaarde zijn.” En ook Noel Hermans van Eddie Stobart Logistics is onder de indruk: “Eigenlijk een heel fijn gevoel qua beleving en de techniek, maar ook de functionaliteit is goed. De mogelijkheden, de techniek en het effect van het elektrisch rijden blijven mij bij.”

John Driege heeft zin in elektrisch rijden, maar kijkt nog uit naar de toekomst: “De dag dat er een volledig elektrische optie is met een groter rijbereik, zullen we sneller overschakelen naar elektrisch rijden, denk ik.”

Een heel aangename ervaring qua comfort en gebruiksgemak. Ik denk dat de chauffeurs die het geluk hebben om met dit soort voertuig te rijden, onder de indruk zullen zijn. Ze zullen veel rustiger zijn achter het stuur. Ik denk dat dit een vrachtwagen is waar chauffeurs blij mee zullen zijn”, sluit Guy Pierre van Transports Pierre af.

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo