Volvo Trucks op de IAA: een 100% elektrische stand!

Het is een teken des tijds: op de stand van Volvo Trucks op de komende IAA Transportation in Hannover zal geen enkele vrachtwagen met verbrandingsmotor te zien zijn. De Zweedse fabrikant zal alle beschikbare ruimte gebruiken om zijn elektrische gamma te tonen, dat onlangs werd uitgebreid met nieuwe modellen.

Eerlijk is eerlijk, er zullen nog steeds een FH met I-Save, een FM LNG en een FH16 voor zwaardere transporttaken op de buitenexpositieruimte te zien zijn, maar de boodschap van Volvo Trucks zal duidelijk zijn: Towards Zero, wat onder andere betekent “op weg naar nul emissies”. Elk model is nu beschikbaar in een elektrische versie, van de FL tot de FH, FE, FM en FMX, en alle vijf deze elektrische vrachtwagens zullen op de stand te zien zijn. Een Volvo FL Electric en een Volvo FE Electric zullen ook beschikbaar zijn voor tests. We kunnen ook verwachten dat Volvo Trucks meer uitleg geeft over zijn waterstofstrategie, aangezien het eerste prototype van de waterstofaangedreven FH nu wordt getest.

Veiligheid zal het tweede grote thema zijn op de stand. Towards Zero betekent in dit geval “naar nul ongevallen”. Volvo Trucks toont onder meer een nieuw veiligheidssysteem dat zwakke weggebruikers detecteert met behulp van dubbele radar aan beide zijden van de truck en camera’s.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo