Aanhoudende droogte maakt Rijn vanaf vrijdag grotendeels onbevaarbaar

De aanhoudende droogte baart de binnenvaart steeds meer zorgen. Vanwege de lage waterstanden op de Rijn valt het scheepvaartverkeer op die belangrijke verkeersader vanaf vrijdag stil. Op dit moment varen de binnenschepen er al met sterk verlaagde capaciteit. 

Op het kritieke doorvaartpunt in het Duitse Kaub wordt verwacht dat het waterpeil van de Rijn vrijdag zo laag wordt, dat vrachtschepen er niet meer door kunnen. Industriële steden als Frankfurt, Basel, Ludwigshafen en zelfs Boedapest zijn dan niet meer via de Rijn (of aansluitende kanalen en waterlopen) te bereiken. Een streep door de rekening van grote staal- en chemiebedrijven in het industriële hart van Duitsland, die voor de aanvoer van ertsen en andere grondstoffen sterk afhankelijk zijn van de binnenvaart. Een gelijkaardige droogteperiode in 2018 kostte de Duitse economie destijds een half procent groei. Uitwijken naar het verzadigde Duitse spoornet of het zeer bevraagde wegvervoer is niet evident.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo