[Advertorial] Makkelijke partners maken makkelijke klanten: Loxam rekent al ruim dertig jaar op de leasingformule van Fraikin

Al meer dan dertig jaar doet verhuurder van industriële machines en apparatuur Loxam een beroep op de operationele leasingformule van Fraikin. Dankzij deze leasingformule wordt Loxam volledig ontzorgd op financieel en operationeel vlak en wordt er steeds een oplossing aangereikt om toestellen tijdig en veilig bij klanten te krijgen. De op maat gemaakte vrachtwagens beantwoorden aan Loxams strenge veiligheidsnormen en worden ingezet in zes landen.

Fraikin is als marktleider op het vlak van verhuur en leasing van bedrijfsvoertuigen vooral gekend voor zijn aanbod van bestel- en vrachtwagens. Daarnaast beschikt Fraikin over specifieke voertuigen voor onder meer gekoeld transport, personenvervoer waaronder ambulances en staat Fraikin onder andere in voor het fleetmanagement van gepantserde voertuigen voor geldtransporten. Een vierde specialiteit zijn hydraulische voertuigen zoals kraanwagens, hoogwerkers en haakarmsystemen. Deze worden vooral gebruikt in de bouwsector, zowel door bouwfirma’s als door hun toeleveranciers.

Ontzorging
Een van die toeleveranciers is Loxam, de Europese marktleider op vlak van verhuur van industriële machines en apparatuur, zowel aan particulieren als professionals. In België heeft de groep 18 agentschappen en stelt ze 165 medewerkers tewerk. De internationale groep is een van de oudste en trouwste klanten van Fraikin. Via operationele leasing leaset Loxam de vrachtwagens die instaan voor het veilig vervoeren van Loxams machinepark. Momenteel maakt Loxam Belux gebruik van twee vrachtwagens in Luxemburg en twee vrachtwagens in België, meer bepaald in de filialen van zowel Bergen als Aartselaar. Intussen doet ook Loxam Nederland een beroep op de leasingformule van Fraikin. Deze voertuigen worden volledig op maat gemaakt volgens de internationale veiligheidsvoorschriften van Loxam. “Het gaat om hydraulische vrachtwagens met een laadvermogen van 32 ton, een kraan en oprijruimte”, vertelt accountmanager bij Fraikin Frédéric Van Humbeeck. De vrachtwagens worden dagelijks intensief gebruikt voor het leveren en ophalen van allerlei machines, waaronder hoogwerkers, heftrucks en graafmachines.
Op vlak van onderhoud en administratie wordt Loxam volledig ontzorgd, want Fraikin handelt al deze zaken af als onderdeel van de leasingformule. “Via leasing houden bedrijven meer kapitaal over om te investeren in hun core business. Daarnaast zijn de vaste kosten makkelijk beheerbaar, omdat onze prijs dezelfde blijft, in tegenstelling tot oplopende onderhoudskosten van een eigen verouderend wagenpark”, weet Van Humbeeck.

Veiligheidsvoorschriften
Cruciaal voor Loxam is dat de vrachtwagens beantwoorden aan de internationale veiligheidsvoorschriften die de groep hanteert. Daarom worden deze vrachtwagens volledig naar wens van Loxam opgebouwd en gemonteerd. Ze worden uitgerust met verschillende extra voorzieningen zoals verlichting, signalisatie, geluid en accessoires om de omgeving rond de machine veilig af te zetten.
Volgens Bill Olivier, CEO Belux bij Loxam, maakt Fraikin als leasingpartner het verschil door de merkonafhankelijke werkwijze en de reactiviteit. “Wij zijn een makkelijke klant omdat we een makkelijke leverancier hebben”, geeft hij lachend aan. “Dat werkt elkaar in de hand: onze vragen worden snel beantwoord en we worden goed geholpen door ons professionele aanspreekpunt. We kunnen steeds terecht bij onze accountmanager binnen Fraikin, maar onze agentschappen kunnen met hun vragen ook rechtstreeks bij de verschillende diensten van Fraikin terecht.”
Drie nieuwe voertuigen zijn momenteel in bestelling om tegemoet te komen aan de noden van de verschillende agentschappen. Volgens Olivier wil Loxam blijven inzetten op deze voertuigen, al speelt de huidige markt daarin een belemmerende rol. “In sommige regio’s is het heel moeilijk om chauffeurs te vinden voor deze vrachtwagens. Dat heeft een impact op het aantal vrachtwagens dat we via leasing inzetten, en ook op de locatie waar die voertuigen terecht komen.”

Optimale service
Fraikin blijft de komende jaren investeren in het aanbod aan hydraulische voertuigen. “Net als bij onze bestel- en vrachtwagens, genieten onze hydraulics-klanten van de optimale Fraikin-service”, benadrukt Patrick Joossens, verantwoordelijk voor het segment hydraulische voertuigen binnen Fraikin. Volgens hem is die service de grote kracht van Fraikin, een troef die ook bij hydraulische voertuigen wordt uitgespeeld. “Waar andere leasingmaatschappijen hun voertuigen beschouwen als een louter financieel voordelig product, zorgen wij voor een uitgebreide service met een steeds bereikbare vaste contactpersoon met kennis van zaken. Daarnaast stellen we vervangvoertuigen beschikbaar en staan we in voor onderhoud, administratie en pechbijstand. Bij de start van een leasingcontract worden in samenwerking met de leverancier ook opleidingen aangeboden voor werknemers die met de voertuigen aan de slag gaan”, besluit hij.


Fraikin Belgium Truck Renting NV
Beaulieustraat 10
1830 Machelen
+32 2 257 17 60
info@fraikin.be
www.fraikin.be


Bill Olivier, CEO Belux bij Loxam.

 

 

 

 

 

 

Cruciaal voor Loxam is dat de vrachtwagens beantwoorden aan de internationale veiligheidsvoorschriften die de
groep hanteert.

Lees alles over Fraikin Belgium Truck Renting

Fraikin Belgium Truck Renting

video

Veiligheidssystemen inzetten op de werkvloer (tip Boplan) – Logistics.TV 36

Bij het inzetten van veiligheidssystemen op de werkplaats is het cruciaal dat de juiste systemen worden geïnstalleerd. Geen enkele situatie is immers dezelfde en een standaardoplossing bestaat niet. Om hierbij op zeker te spelen doorloopt Boplan samen met de klant de verschillende stappen die nodig zijn om de juiste keuzes te maken. Er wordt een […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo