Andiprim voegt vijf Scania’s V8 toe aan zijn vloot

Andiprim is gespecialiseerd in transport van voornamelijk fruit en groenten. Het bedrijf uit Sint-Katelijne-Waver beschikt daarvoor over 25 vrachtwagens en bestelde vijf nieuwe Scania R530 V8 trekkers.

 

Andiprim kocht zijn eerste Scania in 1999. “Sinds toen hebben we eigenlijk zo goed als altijd Scania gekocht, op enkele uitzonderingen na, vooral omwille van overnames,” zegt Dirk Smets, die de dagelijkse leiding van het bedrijf in handen heeft. “Het doel is om onze volledige vloot om te schakelen naar Scania. Het zijn bijzonder betrouwbare vrachtwagens en we doen er ook onze chauffeurs een plezier mee. Ze verdienen gewoon het allerbeste wat er op de markt te krijgen is. Bovendien hebben we een uitstekende vertrouwensrelatie met Scania Wijnegem, dat voor de service bijzonder kort op de bal speelt, en Scania Neder-Over-Heembeek voor de verkoop.”

De vijf nieuwe trekkers hebben allemaal een V8 onder de cabine. “Hebben we die absoluut nodig? Niet noodzakelijk, eigenlijk is het wat overkill voor wat we doen,” zegt Dirk Smets. “Voor de pk’s moeten we het niet doen met de ladingen die we vervoeren, dus we hebben de lichtste V8 gekozen. Op langere afstanden levert het misschien wat tijdswinst op omdat ze vlotter optrekken en heuvels beklimmen, maar het is vooral een keuze uit het hart! De Scania V8 is gewoon uniek.”

Bovendien ziet Dirk Smets dat de V8-modellen na 7 jaar sneller aan hun tweede leven beginnen: “De restwaardes zijn hoger en we vinden sneller een koper.” Smets heeft ook lof over het verbruik:  “Er is een periode geweest dat we geen V8 meer kochten omwille van het verbruik, maar de nieuwste generatie is echt super. We zijn ook geabonneerd op het Scania Driver Evaluation-programma, waardoor we de chauffeurs kunnen coachen om het verbruik te doen dalen. Uit ons maandelijkse rapport blijkt dat het gemiddelde verbruik van de vloot nu rond de 29 liter per 100 kilometer schommelt.”

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo