Continental perfectioneert preventief onderhoud

Sinds begin 2022 biedt Continental zijn klanten het nieuwe ContiConnect-platform aan, dat bijvoorbeeld waardevolle hulp biedt bij het controleren van de bandenspanning en -temperatuur. Een nog geavanceerdere versie van ContiConnect zal deze analyse binnenkort verrijken met gegevens over de profieldiepte en de fysieke toestand van de band.

De nieuwe On-Site app toont ContiConnect 2.0 rechtstreeks op de smartphone van de gebruiker, met als belangrijkste voordeel dat hij transportbedrijven helpt om proactief onderhoudsbeurten en werkplaatsbezoeken te plannen. “Het nieuwe portaal is duidelijker en gemakkelijker te interpreteren, en problemen worden veel duidelijker weergegeven,” zegt Paul Broker, Fleet Engineering Director bij G.Webb, een van de klanten die ContiConnect 2.0 kon testen. “Het systeem stelt ons in staat om zeer snel vitale informatie te verzamelen en door te geven aan de werkplaats, zodat zij zich kunnen voorbereiden op de klus. De verbetering lijkt misschien klein, maar voor ons heeft ze enorme praktische voordelen. De werkdruk in de werkplaats is veel voorspelbaarder en lekke banden zijn zeldzaam geworden, terwijl ze vroeger schering en inslag waren.”

Lees alles over Continental Benelux BV

video

Veiligheidssystemen inzetten op de werkvloer (tip Boplan) – Logistics.TV 36

Bij het inzetten van veiligheidssystemen op de werkplaats is het cruciaal dat de juiste systemen worden geïnstalleerd. Geen enkele situatie is immers dezelfde en een standaardoplossing bestaat niet. Om hierbij op zeker te spelen doorloopt Boplan samen met de klant de verschillende stappen die nodig zijn om de juiste keuzes te maken. Er wordt een […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo