Continental perfectioneert preventief onderhoud

Sinds begin 2022 biedt Continental zijn klanten het nieuwe ContiConnect-platform aan, dat bijvoorbeeld waardevolle hulp biedt bij het controleren van de bandenspanning en -temperatuur. Een nog geavanceerdere versie van ContiConnect zal deze analyse binnenkort verrijken met gegevens over de profieldiepte en de fysieke toestand van de band.

De nieuwe On-Site app toont ContiConnect 2.0 rechtstreeks op de smartphone van de gebruiker, met als belangrijkste voordeel dat hij transportbedrijven helpt om proactief onderhoudsbeurten en werkplaatsbezoeken te plannen. “Het nieuwe portaal is duidelijker en gemakkelijker te interpreteren, en problemen worden veel duidelijker weergegeven,” zegt Paul Broker, Fleet Engineering Director bij G.Webb, een van de klanten die ContiConnect 2.0 kon testen. “Het systeem stelt ons in staat om zeer snel vitale informatie te verzamelen en door te geven aan de werkplaats, zodat zij zich kunnen voorbereiden op de klus. De verbetering lijkt misschien klein, maar voor ons heeft ze enorme praktische voordelen. De werkdruk in de werkplaats is veel voorspelbaarder en lekke banden zijn zeldzaam geworden, terwijl ze vroeger schering en inslag waren.”

Lees alles over Continental Benelux BV

video

Continental Experience Circuit Zolder – Passion4Trucks Roadshow

Drie helden van de weg. Drie specialisten in hun vak. Ilka Robel van Van Dievel Transport, Peter Verslype van De Trekvogel en Niels Michiels van Transport Missiaen wisten zich te kronen tot grote winnaars van de online Continental Experience wedstrijd. Hun prijs? Een dag vertoeven op het Circuit Van Zolder…

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo