Elon Musk kondigt levering eerste Tesla-truck aan

Tesla-topman Elon Musk kondigt op Twitter aan dat de eerste exemplaren van de Tesla Semi Truck nog dit jaar zullen worden geleverd. De omstreden Cybertruck-pick-up zou volgend jaar op de markt komen.

Nog volgens Musk zou het gaan om de uitvoering van de Semi Truck met een rijbereik van 500 mijl, een goede 800 kilometer. Later volgt een goedkopere versie met een lager bereik. Let wel: de Semi werd al in 2017 voorgesteld en toen werd beloofd dat de productie in 2019 zou starten. Verschillende grote Amerikaanse verladers bestelden meteen tientallen exemplaren. De ontwikkeling van de truck liep evenwel vertraging op en Tesla moest zich jarenlang focussen op het consolideren van zijn business als maker van personenwagens. Daar komt nu dus verandering in. Volgens Musk bespaart een Semi-rijder op jaarbasis 200.000 dollar aan brandstofkosten en is een Semi Truck op die manier terugverdiend in 24 maanden tijd. Voor het snelladen van de vrachtwagens wil Musk een netwerk van zogenaamde ‘Megachargers’ uitbouwen, die met hun 1.000 MW aan vermogen in een halfuur tijd 650 kilometer rijbereik kunnen tanken. Of de Semi Truck ook naar Europa komt, is voorlopig onduidelijk.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo