Frankrijk introduceert retrofit-bonus

Na een systeem van bonussen voor de aankoop van nieuwe vrachtwagens met nulemissie, biedt Frankrijk nu een nieuwe financiële steunregeling aan, ditmaal gericht op bedrijven die hun bestaande vloot groener willen maken. In België heeft alleen Vlaanderen een soortgelijk initiatief genomen.

Retrofitting wordt populair bij onze zuiderburen. Ook is er een wettelijk kader dat het mogelijk maakt thermische voertuigen om te bouwen tot elektrische voertuigen zonder dat elk voertuig afzonderlijk opnieuw hoeft te worden goedgekeurd. Frankrijk zet dus een nieuwe stap door dit keer voor vrachtwagens een bonus toe te kennen die kan oplopen tot 50.000 euro (of 40% van de prijs van de ombouw), zoals aangegeven op de website trm24.fr

Een dergelijke premie bestaat ook in Vlaanderen, in het kader van de nieuwe Ecologiepremie, met een subsidie van 30% van de extra kosten voor KMO’s en 15% voor grote bedrijven, maar alleen waterstofaandrijving komt in aanmerking.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo